Skocz do zawartości



Zdjęcie
- - - - -

[Rozwiązany]Karta sieciowa nie działa


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Savic2k

Savic2k
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16 wrzesień 2016 - 19:49

Witam,

posiadam procesor AMD Phenom™ II X4 955 3.20ghz cztero-rdzeniowy 8 gb ram 64 bit,gtx 50 oc oraz płytę główną 

gigabyte M52lt-d3 1666 hz ddr3. A oto mój problem.

 

4 miesiące temu umarła mi karta gtx 460 i mój znajomy pożyczył mi gtx 210 i chyba zainstalował dla niej sterowniki oraz windowsa 10.Wczoraj wymieniałem tą kartę na obecną oraz zasilacz.Gdy już byłem na pulpicie to zauważyłem że eksplorator plików wariuje a też nie mogłem zainstalować sterowników z płyty dla 950.Przywróciłem więc komputer do stanu fabrycznego i owszem udało mi się zainstalować owe sterowniki a problem z eksploratorem również zniknął.Ale za to gdy podłączyłem mój router tym kablem od karty sieciowej nie mogłem znaleźć karty gdy szukałem jej w centrum sieci i udostępniania.Potem podłączyłem inny router tylko że poprzez usb i pokazała mi się już karta sieciowa (Remote NDIS based Internet Sharing Device) .Szukałem w internecie różnych rozwiązań ale nie znalazłem. Mam dwa przypuszczenia:

1.Nie jest podłączona karta sieciowa pod zasilacz(nie wiem czy mam zintegrowaną czy nie ale gdy wsadzałem kabel lan to się świeciło)

2.Nie posiadam sterowników do tej karty sieciowej.

 

Muszę też powiedzieć że zanim grzebałem w kompie i go resetowałem to wszystko dobrze śmigało.



#2 stingear

stingear

    Administrator

  • Administrator
  • 1527 postów
  • LokalizacjaHerne

Napisano 16 wrzesień 2016 - 20:00

Kartę masz na 99.9% zintegrowaną, a nawet jak byś miał zewnętrzną, to jest ona zasilana z portu i nie ma tu nic do rzeczy okablowanie od zasilacza.

Karty nie znajdziesz w Centrum sieci, tylko w Menadżerze urządzeń. 


Wersja OS: Windows 10 Pro x64 Asus R500
Zanim założysz nowy temat, zapoznaj się z Jak poprawnie tytułować wątki
Jeśli pomogłem, kliknij d18f1f42d92cf.png po prawej.


#3 Savic2k

Savic2k
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16 wrzesień 2016 - 20:09

A więc to wina przywrócenia Windowsa ale co mam zrobić aby aby ta karta czytała mi ten kabel lan?Nie znalazłem sterowników na stronie mojej płyty głównej,były tam na max windowsa 8.1.Czy jest jakaś strona z której mógłbym pobrać sterownik dla mojego komputera o ile to wina sterownika?



#4 stingear

stingear

    Administrator

  • Administrator
  • 1527 postów
  • LokalizacjaHerne

Napisano 16 wrzesień 2016 - 21:17

Sterowniki do 8.1 będą działać. Użyj ich, wtedy wszystko powinno zadziałać prawidłowo.


Wersja OS: Windows 10 Pro x64 Asus R500
Zanim założysz nowy temat, zapoznaj się z Jak poprawnie tytułować wątki
Jeśli pomogłem, kliknij d18f1f42d92cf.png po prawej.


#5 Savic2k

Savic2k
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17 wrzesień 2016 - 13:05

Pomyliłem się,na stronie mojej płyty nie ma sterowników dla 8.1 http://www.gigabyte....ev_23/download/Były max dla 7 64.

Po zainstalowaniu tych sterowników nie ma żadnych zmian oprócz wyświetlanej tylko jednej karty sieciowej w menadżerze urządzeń Remote NDIS based Internet Sharing Device #3 (wcześniej było więcej)(a ta trójka to może dlatego że zmieniłem wejście usb).

 

Chociaż w tych pobranych sterownikach było tyle folderów że włączyłem tylko aplikacje setup i mi tam coś instalowało.



#6 stingear

stingear

    Administrator

  • Administrator
  • 1527 postów
  • LokalizacjaHerne

Napisano 17 wrzesień 2016 - 21:12

Jeżeli masz jakikolwiek dostęp do internetu, to użyj aplikacji np. DriverMax. Ona znajdzie, pobierze i zainstaluje odpowiedni sterownik.


Wersja OS: Windows 10 Pro x64 Asus R500
Zanim założysz nowy temat, zapoznaj się z Jak poprawnie tytułować wątki
Jeśli pomogłem, kliknij d18f1f42d92cf.png po prawej.


#7 Savic2k

Savic2k
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18 wrzesień 2016 - 11:53

Pobrałem noi niestety nadal nie działa.Najprawdopodobnie jest uszkodzona fizycznie.Wkurzyłem się i kupiłem kartę wifi od tp-linka i teraz już działa.



#8 stingear

stingear

    Administrator

  • Administrator
  • 1527 postów
  • LokalizacjaHerne

Napisano 18 wrzesień 2016 - 19:33

Istnieje takie prawdopodobieństwo, gdyż karty zintegrowane często padają. TP-Link będzie służył długo i dobrze, robią jedne z najlepszych urządzeń sieciowych.


Wersja OS: Windows 10 Pro x64 Asus R500
Zanim założysz nowy temat, zapoznaj się z Jak poprawnie tytułować wątki
Jeśli pomogłem, kliknij d18f1f42d92cf.png po prawej.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych